A velünk élő épített (fél)múlt: megszokni, megismerni, esetleg megszeretni?

Fél megismerni

Tartalom

  Budapest építészet újrahasznosítás Itt maradt nekünk a múltból egy rakás ikonikus, de nem egyszer zsigeri ellenszenvet kiváltó épület.

  fél megismerni ingyenes facebook társkereső

  Ezeket az épületeket azonban meg lehet kedvelni, ha ismerjük a történetüket és új életet lehelünk beléjük. Erről szól az idei Velencei Építészeti Biennálén bemutatkozó magyar projekt. Május én kezdődik el a világ egyik legfontosabb építészeti kiállítása Velencében. Az állandó magyar pavilonban ezúttal az Othernity névre hallgató projektet fogják bemutatni, amely fontos témát feszeget nemcsak fél megismerni viszonylatban, de régiósan, sőt, európai tekintetben is.

  fél megismerni jon hamm társkereső anna osceola

  A magyar kiállítás arra keresi a választ, hogy mit kezdhetünk a sokszor meg nem értett, és gyakran szidott modernista építészeti örökségünkkel itt, Kelet-Közép-Európában. Velencében a magyar pavilon egyik szárnyában a 12 épület történeteit állítják majd ki — dokumentumokat, archív fotókat, tervrajzokat —, míg a másik szárnyban azok a makettek, installációk lesznek, amelyek bemutatják, hogy milyen elgondolások mentén definiálnák újra a szóban forgó épületeket, vagy hogy mit kezdenének az örökségükkel.

  Umenhoffer Péter: Az agráriumra mindig szükség lesz! Szerdahelyi Csaba Umenhoffer Péter szereti az agráriumot és hisz benne, eltökélt szándéka, hogy ezt minél több fiatalnak átadja.

  A kérdés talán automatikusan is felmerül az olvasóban, hogy ha ezek az épületek amúgy is nagyon megosztó objektumok, az emberek egy része pedig kifejezetten zavarónak és otrombának tartja ezeket, akkor miért nem egyszerűbb tényleg a bontást választani?

  Ennek több oka is van.

  fél megismerni legjobb találkozó helyén több mint 30 éve

  Egyrészt a világ az újrahasznosításaz újrafelhasználás korában nem épp abba az irányba halad, hogy ami nem tetszik, azt egyszerűen ledózeroljuk. Az építőipar az egyik legnagyobb környezetszennyezőépíteni és bontani is sokkal több energia felhasználásával jár, mint fenntartani, fél megismerni egy házat, ám általában jobban megéri bontani és újat építeni.

  fél megismerni társkereső szolgáltatás kis emberek

  Ugyanakkor előremutató, hogy idén a Pritzker-díjat már egy a fél megismerni ellenében tevékenykedő francia építészduó nyerte. Ráadásul nagyon negatív társadalmi hatása van.

  Németh Ágnes Valójában mindannyian megégettük már magunkat párszor, te is, én is. Így viszont baromi nehéz ismerkedni, mert szinte mindenki azonnal a sérelmeiből reagál. Te is és én is.

  A francia építészek ezért inkább a már meglévő, és esetleg free 66 társkereső kívüli épületek infrastruktúráját korszerűsítik és visszafogott beavatkozásokkal értelmezik újra.

  Ahogy pedig Lacaton és Vassal gondolkodik a A magyar kurátorok szerint meg kell próbálni elfogadni és megérteni az épületeinket, mielőtt buldózerrel nekik esnénk, és ezáltal talán kaphatnak még egy esélyt a régi szerkezetek.

  Mert akár tetszik, akár nem, a 71 méter magas újpalotai víztorony és fél megismerni a betondzsungel közepén épp úgy az identitásunk része, mint a klasszicizáló, romantikus budapesti belváros. Ha megértjük, hogy egyáltalán miért és miként jöttek létre, miért úgy néznek ki, ahogy, miért vannak ennyire lepukkanva, akkor talán nem lesz annyira zsigeri az elutasítás velük szemben, és ezáltal el tudjuk fogadni magunkat is.

  Sörözés a kollégákkal, baráti összejövetel, borkóstoló — az évnek ebben a szakaszában is rengeteg olyan helyzet adódik az életünkben, amikor új embereket ismerhetünk meg, kapcsolatokat építhetünk, barátokra tehetünk szert. Ez azonban nem mindig könnyű.

  Ezek az épületek a történelmünk részei, elfogadásuk imígyen arról szól, hogy végső soron tudunk-e azonosulni saját magunkkal — mondja. Ha az eddigiek felkeltették az érdeklődésed, az Othernity projektről bővebben itt olvashatsz.

  fél megismerni 37 hím egyetlen