Akit keres:

Ismerkedés mongólia

Hotel Zuchi Jurta táborok Az utazás során használt jurta táborokat az elmúlt 10 évben építették ki, a nemzeti parkokat járó, elsősorban nyugati látogatók számára. A táborokban zuhanyzó és WC található, a napi tisztálodás megoldott.

Program: 1. Érkezés Moszkvába kor, továbbutazás kor, érkezés Irkutszkba másnap kor.

Mongólia a természeti csodák végtelen birodalma

Éjszaka a repülőn. Az Angara partján fekvő A cári birodalom idején itt volt Szibéria ismerkedés mongólia központja, sőt Alaszkát Orosz-Amerikát, ahogy anno nevezték is innen kormányozták. A város számos orosz és burját kulturális emlékkel bír. Érkezés után reggeli egy kávézóban, majd rövid városnézés, igaz mesékkel a város kalandos múltjából, elhaladunk a Szibériai Földrajzi Társaság épületénél, a III.

Fényképezés a Kolcsak admirális emlékműnél és a Znamenszkij kolostornál. A cári időkből megmaradt gyönyörű, régi orosz faházak fényképezése. Utána elindulunk az Angara folyam torkolatánál épült Lisztvjankába.

Jogi nyilatkozat

Ismerkedés a híres szibériai folyam vízrajzával. Ellátogatunk a Bajkál Múzeumba, majd libegőn utazva fentről megcsodálhatjuk a bajkáli panorámát. Ebéd ismerkedés mongólia helyi étteremben. Elfoglaljuk a szállodai szobáinkat, ezt követően séta a tóparton, a 2. Közös vacsoránk után fakultatív vodkakóstoló késő estig lendületesen, vizespohárból - amíg erőnkből futja….

ismerkedés mongólia

Szállás Lisztvjankában, szállodában. Szállás: Hotel Krestovaya Pad 3.

ismerkedés mongólia

A gyönyörű orosz faépületeket egy ligetes erdő rejti. A tipikus orosz paraszti házak mellett látható még vízi-malom, kápolna, fatemplom, sőt még egy XVII.

Utána Olhon-szigetre indulunk. Útközben ebéd egy étteremben. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló természeti csoda, a Bajkál-tó részletesebb bemutatása: A km hosszú tó, a világ egyik legöregebb szárazföldi hasadékában jött létre, a legmélyebb pontja 1.

A kristálytiszta vízben 40 m mélységig lehet lelátni. Viharok idején, a felszínen 5 m ismerkedés mongólia hullámok tornyosulhatnak, míg az elérhetetlen fenék iszapjában a Mt. Everestet is el lehetne süllyeszteni. A csodálatos hegyekkel és tajgákkal körbeölelt tóban több mint féle állat él, ebből több mint endemikus fajjal. A nerpá-k a világ egyetlen édesvízi fókája és az omul-ok bajkáli halfaj jelenléte azokról az időkről árulkodik, amikor a tó még összeköttetésben állt az óceánnal. Az óriástóban 22 sziget található, ezek közül a legnagyobb az Olhon, a sámánok szigete.

A partra szállást követően Huzsir falujába utazunk. Ismerkedés mongólia szállások elfoglalása, hagyományos faházakban. Ismerkedés a faház építészettel, majd a faluval.

Match keresése! Ulánbátor, Mongólia

Látogatás a legendás Sámán-sziklánál. A szikla mágikus erőiben Dzsingiz Kán is hitt, elzarándokolt ide, hogy fejet hajthasson az istenek előtt. Fakultatív lovagolás jelentkezés és fizetés a helyszínen ismerkedés mongólia séta a falu körül, majd burját vacsora. Szállás Olhon szigetén, faházakban 2 éj. Szállás: Port Olkhon 4. Uzurit elhagyva megérkezés a tundra jellegű sztyeppe vidékre.

Megérkezés a sziget északi pontjára, a Hoboy fokra. Időjárástól függően megmártózás a tóban hideg esetén a havas-esőben…. A végtelen bajkáli panorámák fényképezése, szabadidő és pihenő.

Mongol társkereső

Koraesti visszaérkezés a szálláshelyre, szabadidő, majd közös vacsora. A m hosszú falat az V. Az építők származása és a fal funkciója ma is talány tárgya.

ismerkedés mongólia

Visszautazás Irkutszkba, útközben vacsora egy helyi étteremben. Érkezés után transzfer a szállodába.

Kapcsolat Utazz el! Éld át!

Szálloda: Boutique Hotel Aristocrat 6. Folyamatos utazás Mongólia irányába. Útközben ismerkedés mongólia a tajga élővilágával.

Haladás a Bajkál-tó déli, majd keleti partvidékén. Szemelvények a világhírű transzszibériai vasút építéséről, ismerkedés a vasút nyomvonalának legfontosabb állomásaival. Szállás a vonaton 1 éj. Ezt követően városnézés.

ismerkedés mongólia

Ismerkedés Mongólia múltjának legfontosabb szakaszaival. A Parlament fényképezése, majd kb. Ismerkedés a hatalmas ország ismerkedés mongólia, különös tekintettel a sztyeppe, a tajga és hegyvidéki zóna élővilágára. Mongol folklór est, barbecue vacsora. Szállás Ulánbátorban szállodában. Vacsora a szállodában. Felkészülés a takikkal történő találkozásra. Ismerkedés mongólia vadlovak fotózása, ebéd, majd megérkezés a jurtáinkhoz. Közös vacsora. Szállás jurtában, a Hustai Nemzeti Park mellett. Ismerkedés a lokális sivatagok természeti földrajzával.

Továbbutazás Ismerkedés mongólia, a mongol világbirodalom néhai fővárosának helyszínére. Ebéd, majd a jurta táborba való megérkezés után a jurtáink elfoglalása. Látogatás a legendás termékenység szobornál, majd a főváros határait vitorlázás menyasszonyok óriás kőteknősök egyikénél.

Ismerkedés a sztyeppei lovas-íjász drágám ingyenes társkereső honlapon, íjászverseny nem lóról! Szállás és vacsora jurtában, az Orhon folyó partján. Az ősi főváros köveit ennek a kolostornak a falaiba építették. A legendás Karakorumot Ögedej nagykán kezdte kiépíteni Dzsingiz fiaa birodalom fővárosaként 40 éven át szolgált. Kublaj kán Khanbalik-ot jelölte birodalma új központjául, hogy azután a mongolok által alapított város neve Pekingre változzon.

A falakon belül valaha templom és állandó jurta állt, míg a szerzetesek száma meghaladta az 1.

Mongólia és a Bajkál-tó csodálatos vidékein

Látogatás az épen hagyott templomokban, a sárgakalapos szerzetesek fényképezése. Ebéd útközben. Megérkezés Bilge kagán, a keleti türk birodalom kagánja, illetve öccse Kül-tegin síremlékeihez. A hatalmas, rovásírásos sziklák megtekintése, majd látogatás az újonnan átadott, türk emlékeket bemutató múzeumban.

hungarian-mongolian tribal song

Útközben vázlatos ismertetés a régmúlt idők nagyállattartó, lovas népeiről hunok, magyarok, kunok, tatárok és ismerkedés mongólia hasonlóságaikról. Haladás a Hangáj-hegység festői havasi legelőin át a Tsenheriin Jiguur melegforrások vidékére.

Rövid séták és fényképszünetek a legfestőibb pontokon. Utazás fel a Hangaj hegységbe. Jurtaszállások ismerkedés mongólia a Cenher melegforrások közelében.

Vacsora és a fürdő élvezete. Arhangáj tartomány fővárosa A múzeum megtekintése, majd látogatás a legendás Bulgan uul sziklánál. Ma is számos élő oboo áldozati halom magasodik a hegyek alján, felettük ősi lelkekként repkedő ragadozó-madarak tucatjaival. A Tibetből érkező buddhista szerzetesek szakrális városkát építettek, ismerkedés mongólia megmaradt hírnöke a Zayain Gegen. A nomádok jurtáinak, méneseinek és nyájainak megörökítése. Késő délutáni megérkezés a jurta-táborba.

Szállás és vacsora az Ögij tó partján. Esti visszaérkezés a fővárosba. Szállás és vacsora Ulánbátorban szállodában 2 éj. Szállás Hotel Zuchi Temüdzsin ezen a helyen találta azt az arany kandzsikát ostorami a legendák szerint a világuralomhoz segítette. A nagykán 50 m magas acélszobra a ismerkedés mongólia legmagasabb lovas emlékműve. Látgatás a szobor-óriás alatti, sztyeppei kultúrák hun, türk, mongol kiállító teremben, majd fényképezkedés az arany-kandzsika előtt.

ismerkedés mongólia

Ebéd, majd továbbutazás a XIII. Nemzeti Parkba. A Dzsingiz korát bemutató rekonstruált tábor tökéletesen mutatja be a világhódító mongolok életkörülményeit.

Jelentkezési határidő: Falak, betonba fullasztott terek, acéllal és üveggel takart horizontok között éljük mindennapi életünket.

A Dzsingiz korabeli tábor bejárása. Esti visszaérkezés a mongol fővárosba. Hazautazás ismerkedés mongólia Aeroflot menetrend szerinti repülőjáratával, moszkvai átszállással Budapestre. Indulás kor, érkezés Moszkvába kor, továbbutazás kor, érkezés Budapestre kor.