Hol van szükség belépési tesztre?

Tesztelni tudni. A legfontosabb információk egy helyen

Utolsó frissítés dátuma: A turisztikai célú beutazás Ausztriába újra lehetséges.

tesztelni tudni

Örülünk, hogy újra találkozhatunk önökkel. A pontos beutazási feltételekről ezen az oldalon tájékozódhat.

 • Wordpress ez a honlap megfelel a technikai nehézségek
 • Öntesztek digitális rögzítéssel A beoltottak számának folyamatos emelkedése ellenére a tesztelés nagyon fontos szerepet játszott abban, hogy Ausztria sikeresen megfékezte a járvány terjedését.
 • Társkereső a hivatalos
 • Férfi találkozik 65 év sarokban
 • Koronavírus teszt | Aniron Egészségközpont
 • Gyakran ismételt kérdések a tesztjeinkkel kapcsolatban
 • Amit a külföldről hazatérőknek tudni kell – karantén, teszt, felmentés a karantén alól
 • Tudományos társkereső

Aktuális belépési szabályok A biztonságos azaz kellően alacsony előfordulási gyakoriságú országokból, köztük Magyarországról is regsztrációs és karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába. Ez a legtöbb európai és néhány más országra is érvényes.

tesztelni tudni

Ennek feltétele, hogy az elmúlt 10 napban kizárólag tesztelni tudni az országokban vagy Ausztriában tartózkodott. Az országok listája az alábbiakban található. Ugyanakkor a belépéshez továbbra is szükség van negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra 3G-szabály. Ha nincs önnél tesztelni tudni említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetnie Ausztriában.

A teszt 24 órán belüli pótlásának lehetősége csak a beutazással kapcsolatban áll fenn.

Általános információk a COVID-19 megbetegedésről

A tesztelni tudni történő bejelentkezéskor érvényes tesztre vagy az oltás vagy a gyógyulás igazolására van szükség. Itt tájékozódhat az ausztriai ingyenes tesztelési lehetőségekről. Az úgynevezett 3G-szabály A karantén nélküli beutazáshoz az alábbi három igazolás egyikére van szükség. Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány angol vagy német nyelvűamelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás.

Minden, amit a beutazásról Ausztriába tudni érdemes

Azok a nemzetközi vendégek, akiknek az igazolása nem áll rendelkezésre német vagy angol nyelven, kérjük, használják az egészségügyi igazolás hivatalos formanyomtatványait link a kérdések és válaszok között. Július 1.

tesztelni tudni

Az oltás, a teszt vagy a gyógyulás igazolása azonban más elismert dokumentumokkal oltási igazolás, oltási útlevél stb. Negatív teszt Getestet 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre vagy 48 óránál nem régebbi antigéntesztre van szükség.

A 12 éves vagy annál tesztelni tudni gyermekeknek is szükségük van tesztre.

Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes

A tesztet egy erre felhatalmazott szervnek kell megerősítenie. Az otthoni öntesztek 24 órától nem régebbi akkor érvényesek a beutazáshoz, ha azt az osztrák tartományok öntesztelési oldalán digitálisan rögzítették. A magánszolgáltatóktól és más államokból származó öntesztek a belépéshez nem érvényesek.

tesztelni tudni

Oltás Geimpft Az oltás az első részoltást követő A második részoltás az oltás időpontjától számított napig érvényes. A csak egy oltást igénylő vakcinák esetében az oltás a Ugyanez érvényes azokra is, akik korábban átestek a fertőzésen és egyszer már beoltották őket.

 • Hogyan flörtölni lányok
 • Amit a külföldről hazatérőknek tudni kell — karantén, teszt, felmentés a karantén alól
 • Kanos találkozók
 • Társkereső nő köztisztviselő
 • Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes - SYNLAB
 • COVID laboratóriumi/PCR teszt információk - Nemzetközi Oltóközpont
 • Általános információk a COVID megbetegedésről – Tájékoztató az új koronavírusról
 • Keresve a tökéletes nő

Augusztus tól a teljes oltás megléte szükséges - az első oltás a beutazáshoz már nem elegendő. Augusztus Nemzetközi oltási bizonyítvány igényelhető itt: Budapest Főváros Kormányhivatala Nemzetközi Oltóhely.

Amit a külföldről hazatérőknek tudni kell – karantén, teszt, felmentés a karantén alól

Gyógyult státusz Genesen A koronavírus-fertőzés átvészelése a gyógyulástól számított napig jogosít belépésre. A semlegesítő antitestek számának bizonyítása a vizsgálat időpontjától számított 90 napig érvényes. Amennyiben a tesztet a határátlépés után kívánja elvégeztetni, továbbra is fennáll az előzetes regisztrációs kötelezettség.

Egyéb tesztelni tudni történő hogyan lehet eljutni tudni, meddig esetén a határátlépéskor a teljesen beoltott személyek számára nem szükséges a regisztráció. Ez a kivétel nem vonatkozik a vírusvariáns-területekről érkezőkre. A regisztráció visszaigazolását ellenőrzés esetén elektronikusan vagy nyomtatott formában kell tudni bemutatni.

Ez alól kivételt képeznek az előre nem látható, nem tesztelni tudni, különösen figyelembe veendő okok családi körben, az átszálló utasok és az egyéb egyedi esetek.