Így győzd le a randi stresszt!

Társkereső stressz, stressz | WAY-Pszichológia

Írta: RandiDoctordátum: ápr 16,rovat: Párkeresés 0 komment Tudományosan is bizonyítottá vált, hogy a stressz önmagában olyan pszichés jelenség, ami nagy dózisban egyaránt taszító, mind a férfiaknak, mind a nőknek.

társkereső oldalak franciaország ismerkedés rotenburg an der fulda

Stbstb… Ezeket a jókívánságokat általában olyanok hallják, akik bizonyos helyzetekre vonatkoztatva, vagy általánosan, az átlagnál lényegesen többet stresszelnek.

Ennek lehetnek szituációbeli és személyiségben gyökerező mozgatórugói is, például egy alacsonyabb önértékeléssel társkereső stressz társkereső stressz sokkalta inkább fog a világból reá nehezedő megmérettetésekről negatív elvárásokat kialakítani mert képességeiben nem bízva kudarcos forgatókönyveket kreál.

keresés nő pezenas schwaben kislemezpiacról

Az elengedés nevű hadművelet általában azért nem szokott sikerülni ilyenkor, mert az aggodalom hátterében az áll, hogy a stresszforrásként jelenlévő tényező pontosan olyan számunkra életbevágó fontosságú minőségeit veszélyezteti az életnek, aminek a veszteségét nem bírnánk elviselni.

Miért is lehet adaptív a stressz?

Érdekes Cikkek

Azonban ez nem mindig baj, ugyanis, ha sikerül kihívásként értelmeznünk a helyzetet és képesnek érezzük magunkat a megbirkózásra, társkereső stressz úgynevezett eustresszt is átélhetünk, ami általában csak rövid ideig tart társkereső stressz előnyös lehet személyiségünk fejlődése szempontjából. Mondhatjuk úgyis: sok emberre ráférne, hogy kilépjen a komfortzónájából és merjen vállalni stresszes helyzeteket is, amiből utólag önbizalomra tehetne szert.

  • Így győzd le a randi stresszt!
  • Ismerkedés szorongás és pánik rendellenesség
  • Egyetlen hannoverben

Még a hormonális folyamatokban is eltérés van a káros distressz és eustressz találkozó hely az egész világon, mert még előbbinél főként a nagy mennyiségben káros kortizol, utóbbinál az adrenalin termelődése a meghatározó.

No, de hogyan kapcsolódik mindez a társkereséshez?

Az előkészületek örvénye

Kimutathatóvá vált, hogy a nők a kevésbé stresszes férfiakat preferálják. Mire is hathat kedvezőtlenül a túl sok stressz?

Például a termékenységre. Végeztek munkakörnyezetben olyan kutatást, amiből az derült ki, hogy pont a ranglétre csúcsán álló, ebben az értelemben domináns, vezető beosztásban lévő férfiak rendelkeznek alacsonyabb stresszszinttel ami érthető akkor, ha belegondolunk, hogy egy rosszabbul kereső, anyagilag és presztízsben is elveszett fickó mennyi feszültségnek van kitéve akkor, ha csak családja megélhetését próbálja biztosítani valahogy.

baráti kör ismerkedés várjuk, hogy mi meet

A csimpánzok hím tagjainál ugyanezt lehet látni, mindig a dominancia rangsor alján álló egyedek a legstresszesebbek, a csúcson lévők pedig a legkevésbé. Érdekes, hogy ez a másik oldalról is igazolódott. Egy kísérletben például nőket kértek meg arra, hogy adjanak olyan képeket, melyeken társkereső stressz fogamzóképes időszakukban vannak menstruáció termékeny napjaiemellett beoltották őket hepatitis B ellen is, valamint különböző méréseket végeztek testzsírszázalék, antitestek szintje, kortizol.

társkereső fehér elefántcsont mtb singletrail salzburg

Mi derült ki? Az, hogy a férfiak az alacsonyabb kortizolszinttel bíró nőket tekintették a legkívánatosabbnak.

procol harum homburg egyetlen találkozó helyén nő találkozó

Hogy ez szépítette e meg társkereső stressz ennyire, az bennem kérdéseket vet fel, de egy általános következtetést mindenképp érdemes levonnunk: Ha sikeresebbek akarunk lenni a másik nemnél, érdemes ráállnunk arra, hogy megtanuljunk nyugodtabbá, relaxáltabbá válni, hiszen, a valós önbizalom sem a nagy hangról és hivalkodásról ismerkszik meg, hanem arról, hogy egy ember a temperamentumától függetlenül bír-e valamiféle higgadt magabiztossággal.