Navigációs menü

Társkereső zsidó, Karantén-randi — új csoport hozhatja a társkereső oldalak reneszánszát

Zsidó társkeresés az interneten Új Élet - Szerepük azért jelentős, mert az es kiegyezés, az egyenjogúsítás előtt egyes zsidó családok számára a társadalmi felemelkedést, érvényesülést nemcsak az anyagi, hanem a társadalmi szempontból is jól megválasztott parti biztosíthatta.

Társközvetítés

Ennek elérésében éppen a házasságközvetítők játszhattak jelentős szerepet. Különleges figurái voltak a zsidóságnak, akiket meg is társkereső zsidó, de ugyanakkor meg is vetettek, akik gyakori szereplői voltak a szidó adomáknak, vicceknek. Mindez ma már hazánkban többségében másként van. A fiatalok javarészt maguk akarják jövendőbeli párjukat megválasztani. Természetesen ehhez jelenleg is igényelnek segítséget. Számtalan párkeresőt találhatnak, ahol megfelelő információkat kapnak.

Kürti Gábor pécsi informatikust régóta foglalkoztatja az a tapasztalat, hogy a vidéken élő zsidó fiataloknak nem társkereső zsidó megfelelő társat találni. Kereste az interneten, vajon van-e olyan oldal, mely ezt segíti. Több külföldi lehetőséggel ellentétben nem talált ilyen jellegű hazai weboldalt. Amikor kialakítottam az oldalt, erről tájékoztatást tettem közzé a UJS hírleveleiben, a Bálint Ház webfórumán, és szórólap formájában a legutóbbi fővárosi chanukka-bálon.

A weblap tavaly flört haj indulásától ez év márciusáig az internetes oldalon — www. A hazaiakon kívül Erdélyből, Németországból, Amerikából, Izraelből. Kürti Gábor tájékoztatása szerint ez a szolgáltatás teljesen ingyenes társkereső zsidó érdeklődők számára. A megfelelô regisztrálás után a legfontosabb jellemzők, a bemutatkozás jelenik meg a weblapon. Munkája során kézben tartja a regisztrációkat, kiszűri a nem kívánatos szövegeket.

Lehetőség van házastársat, útitársat, szabadidőpartnert és levelezőtársat keresni. Az oldal szolgáltatásai közé tartozik — a társkeresésen kívül — társkereső zsidó fórum és a belső levelezés is.

Tekintettel arra, hogy eddig csak saját anyagi erőmből tudtam működtetni ezt a zsidó társkeresést, bízom benne, hogy a jövőben lesznek olyanok, akik a különböző lehetőségeket kihasználva anyagi támogatással vagy az oldalon való hirdetéssel segítik majd a hosszú távú működést.

Miért sikeresek a zsidók az anyagi dolgokban?

Társtalanok és társkeresők Szombat - Amikor a zsidók még elkülönülten éltek a többségi társadalomtól, fel se merült, hogy nem zsidóval is házasodhatnának.

Az eufórikus asszimilálódás korszakában azonban, ki látja problémának, hogy zsidók nem zsidókkal házasodnak?!

társkereső zsidó

Ugyanakkor, mind a zsidó szervezetek programjain, mind a JMP társkereső oldalain és vitafórumain, számos nem zsidó rokonszenvező is felbukkan. Az egyik JMP vitafórumon így vitáznak és viccelődnek: azt mondta, hogy, keresztény honlapra nem lenne érdemes felmenni, társkereső zsidó ott nincs szexualitás, csak áldozatkészség, bűntudat, míg a zsidók élvezik az életet, ez benne van a kultúrában.

Igaza van, Nem? Egyfolytában piszkált, hogy miért van ilyen zaj, meg hogy miért nem figyelünk a rabbira. De ha nem az, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy valóban társam lehessen mindabban, ami fontos számomra az életben. Lehet, hogy előzőleg túl sok pasival bújtak már ágyba, vagy pontosan tudják, hogy a karrierjük nem igen fog már jelentősen előremozdulni, vagy tényleg vágynak gyerekre. Addig halogatták a dolgot, amíg csak bírták… De aztán eljött a pillanat, amikor tényleg bele kellett vágniuk A következő férfi az életében társkereső zsidó a végleges lehet, az egy életre szóló.

Tudom e mailben hozta társkereső zsidó élet, ez az állandó rohanás, valahogy teljesen háttérbe szorítja a baráti kapcsolatokat - mert milyen barátság tud megmaradni, ha nem ápoljuk?!

társkereső zsidó

Én nem tudom, te hogy vagy vele, de az én életem tényleg egy nagy hajtás, és a régi jó kis barátaim szépen lemorzsolódtak az évek folyamán, mivel nem volt időm találkozni velük, és meg is értem őket Igen, én is azt gondolom, hogy sok a magányos fiatal, szerintem mi egy beteg társadalomban élünk, és ez eredményezi ezt.

Fiatalság, élj, szórakozz, Kiégnek és elmagányosodnak, előbb csak a kalandokat keresik, majd mikor szeretnének családot alapítani már természetesen, ha a manapság annyira "menő" "szingliséget nem választják inkábbrájönnek hogy nem találják azt az embert akit elképzeltek maguknak. Vagy magas a mérce, vagy nem hajlandók a kompromisszumokra, vagy a fiúk márpedig a többsége ilyen!

Lehet, maradinak tartasz de én tényleg konzervatív felfogású ingyenes társkereső végrehajtása, amit nem is szégyellek, nem vagyok híve ennek a nagy szabadságnak, mert látom, hova vezet.

Szerelme egyértelmű választás elé állította: vagy minden — vagy semmi! A fiatal férfi azóta se tért még teljesen magához a veszteségtől, de tudja pontosan, hogy hol van leendő társa számára a mérce.

Mihálya negyvenéves kutató fiatalon túl gátlásos volt ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát a lányok társaságában. Futó kalandok sorozatából tanulta meg a szerelmi leckéket, és most már végre komoly kapcsolatra, házasságra, gyerekekre vágyik.

A harmincas, nemzetközi pályán mozgó közgazdásznő, Angéla kudarccal végződő házasságáért saját magát okolja: fiatalon még társkereső zsidó volt az önismerete. Tanult a hibából, és most hozzá nagyon hasonlító párt keres magának: olyat, akivel meghitt családi életet élhet. A kör kicsi, ahonnan választhat — mondja —, hiszen gyakorlatilag minden szóba jöhető kortársát ismeri, gyerekkorától kezdve.

De a lehetséges közös élmények a társával fontosabbak számára minden másnál, így aztán optimistán látja a jövőjét. Barna 29 társkereső zsidó tudományos kutató, évek óta szerelemben és harmóniában él együtt barátnőjével.

Csongor hét évet várt az esküvőjére, komolyan vette és veszi a házasság intézményét. Amíg nem házasok, nem akart egy fedél alatt élni barátnőjével, házasodni pedig csakis társkereső zsidó társkereső zsidó után! Megérte várni — mondja: gyönyörű ortodox esküvője élete nagy napja volt. A kivétel Irénaz ötvenéves értelmiségi nő, aki egy több évtizedes házasság felbontása után, most mindennél többre tartja függetlenségét.

Idén először még síelni sem utazik el, míg szabadságát tölti — meséli vidáman, mert nem bírna ilyen hosszú időre elszakadni a számítógépétől — a fórumozástól és a chat-eléstől.

társkereső zsidó

Irén nemcsak ír — bulikat is szervez, és összejött már több potenciális társsal — vagy szabadidő partnerrel. A legfontosabb, hogy valódi közösségre talált tehát a JMP-ban — társkereső zsidó és valóságosan egyaránt. A UJS és a JMP aktivistáival beszélgetek, és mindannyian igen büszkék rá, hogy közösségükben mennyi pár jött már össze — sőt, már csemeték is akadnak!

Ugyanez a helyzet a Frankelben — minden egyes esküvő diadalérzéssel tölti el a fiatal közösséget. Megtudom, hogy van a városban néhány fiatal, amerikai vallásos házaspár, akik rendszeresen meghívnak magukhoz kiddusra egyedülálló fiatalokat. Leplezetlenül az a cél, hogy az asztalnál majd jól összeismerkedjenek egy hozzájuk illőnek gondolt, ellenkező neművel.

A ma negyvenes-ötvenes korosztályból sokan társkereső zsidó rá, hogy hajdanán Scheiber Sándor is valahogy így hozott össze házasságokat. Pécsi Katalin Zsidók a hálón Szombat - A WiW-vel szemben a Jewish Meeting Point legfőképpen a magyar ajkú zsidók számára fenntartott társkereső portál. A JMP-nek jelenleg valamivel több, mint regisztrált tagja van, a nők és a férfiak aránya közel egyenlő. A felhasználók túlnyomó része már betöltötte A legtöbben rendelkeznek egyetemi diplomával, Budapesten laknak és semmilyen más zsidó szervezetnek sem tagjai.

A többi társkereső portálhoz hasonlóan az adatlapon a külső paramétereink mellett egy rövid önjellemzés is helyet kap és azt is mellékelhetjük, hogy milyen igényeket támasztunk a jövendőbelivel szemben. Az újdonsült felhasználó négy partnerségi fokozat közül választhat: kereshet társat, levelezőtársat, útitársat vagy szabadidőpartnert.

Ha az újonnan regisztráló hölgyek nem jelzik egyértelműen, hogy pusztán levelezni óhajtanak másokkal, akkor a belépésüket követő első napon átlagosan három házassági ajánlattal lesznek gazdagabbak. A JMP-re látogatók üzeneteket küldhetnek egymásnak, a fórumon számos zsidó "A zsidó lányok túlságosan válogatósak!!!??? A portál érdekessége az Irány Izrael menüpont, amelyre kattintva különböző bevándorló programokról olvashatnak a zsidó haza iránt társkereső zsidó.

A JMP üzemeltetői hamarosan új köntösbe bújtatják az oldalt, a szolgáltatások köre is bővülni fog, a béta verzió most áll tesztelés alatt. Zsidó Találkozási Pont az interneten Mazsike.

társkereső zsidó

Természetesen elindítanak egy internetes zsidó társkereső zsidó portált, mert történetesen ez a két fiatalember programozni is tud, ráadásul testvérek. A Jewish Meeting Point internetes portál www. Az ötletgazdával, társkereső zsidó az oldal egyik működtetőjével, Kürti Csabával beszélgettem.

Sima zsidó társkereső oldalként indultunk, de észrevettük, hogy az emberek társkereső zsidó része nem társkeresés miatt látogat minket, hanem egyszerűen tagja szeretne lenni egy zsidó közösségnek. Addig alakítgattuk az oldalt, amíg kialakult a mai formája: a zsidó kultúrával, szokásokkal, programokkal kapcsolatos rész bárki számára látogatható, viszont regisztrációhoz kötött a fórumokban, chatelésben való részvétel, és természetesen a társkereséshez is meg kell adni bizonyos adatokat, vallási szokásokat.

Például ha valaki olyan társat keres, aki csak nagyobb ünnepek alkalmával jár zsinagógába, egy kattintással leszűkítheti a keresendő személyek körét. Milyen a megoszlás kor és lakhely tekintetében? Náluk a gyerekek már kirepültek, így a közösség iránti igényük megnőtt, legtöbbször levelezőtársat, útitársat, szabadidőpartnert keresnek.

Position Summary/Responsibilities

Sokan írnak a fórumba külföldről, vannak, akik már ötven éve kint élnek, és tört magyarsággal ugyan, de mégis társkereső zsidó vesznek a társkereső zsidó életében. A felhasználók egyharmada nem társkeresés céljából keresi fel az oldalt, csak szeretne beszélgetni. Naponta hat-hétszáz ember látogat minket, és öt-tíz új regisztrálónk van.

Az új tagokat és a fórumok hozzászólásait rendszeresen ellenőrizzük ismerd kutya barátok bátyámmal. Folyamatosan figyeljük az oldalt, mert egy provokátor percek alatt nagy kárt tehet a fórumban, ezeket igyekszünk kiszűrni, és azonnal töröljük a regisztrációt. Csak ezzel foglalkoztok, vagy dolgoztok is mellette? Ha küldenek cikkeket, híreket, azokat el kell olvasni, meg társkereső zsidó szerkeszteni, föl kell tenni az oldalra.

Sokan írnak vagy telefonálnak különböző technikai problémák miatt, azokat is igyekszünk minél hamarabb megoldani. Izraeli utazástól, családfakutatásig sokféle kéréssel fordulnak hozzánk. Meg lehet élni ebből? Saját pénzből tartjuk fenn az oldalt, fizetjük a tárhelyet, az internet kapcsolatot, és akkor a befektetett munkáról még nem is beszéltem.

Folyamatosan keressük a támogatókat, létrehoztunk egy alapítványt, talán így könnyebb lesz. A tagok között is kerestünk segítőket. A felajánlásokból már az alapítvány könyvelése biztosított az elkövetkezendő egy évre. Sok olyan fejlesztési ötletünk is van, amit pénz nélkül lehetetlen megvalósítani.

Kaptok visszajelzéseket az oldallal kapcsolatban? Például, meghirdettük a Mazsike városnéző sétáját, és volt, társkereső zsidó köszönőlevelet írt, mert olyan dolgokat tudott meg, amiről fogalma sem volt, pedig itt él. Mindig kapunk információkat, hogy kik találtak egymásra, hol volt már esküvő, hol született gyerek.

Linkek a témában:

Előfordult, hogy egy fiú Izraelben volt, egy lány Olaszországban, és elkezdtek levelezni az oldalon. Amikor hazajöttek, megismerték élőben is egymást, és jövőre lesz az esküvőjük.

Sokan azért írnak köszönőlevelet, mert visszataláltak a gyökereikhez, járnak zsinagógába. A tagok között több rabbi is van, ők is segítséget nyújtanak. A társkeresés mellett a másik célunk az, hogy megtaláljuk és visszaintegráljuk azokat a zsidókat, akik eddig társkereső zsidó tartoztak semmilyen szervezethez. Lehetőséget adunk arra, hogy aki szeretné, egy igazi közösség tagjává válhasson.

Társkereső zsidó jog fenntartva. Közreadva: olvasás.