Virsli főzése

Egyetlen virsli

Tartalom

  Faragjunk hát le a szilveszteri kerti tüzijátékra szánt pénzből, és költsük inkább minőségi virslire, húsra! Mi az, hogy virsli? A párizsival — és még néhány rokonnal együtt — az úgynevezett vörösáruk csoportjába tartozik — ez az elnevezés arra a korra utal, amikor e termékek döntően marha- és borjúhúsból készültek.

  Azon húskészítmények egyike, amelynek az év minden napján helye lehet a hűtőnkben, és szilveszterkor kapja a legnagyobb figyelmet. Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét.

  A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A tízfős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket.

  egyetlen virsli

  A prémium kategória egyetlen virsli esetben a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előrecsomagolt védőgázashetvenöt százalékos hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítményeket jelöli. Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket.

  egyetlen virsli

  Nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a egyetlen virsli termékeken egyetlen virsli ideális elkészítési módon az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával.

  A virsliket vakteszt során értékelte a tíz meghívott zsűritag — séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek — a tesztlapon található kritériumok alapján.

  Huszonöt pont volt a maximális, amit a virslik elérhettek, a tíz zsűritag átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb 18,7 pontot kapott.

  egyetlen virsli

  A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája.